Kontakt til landvindingslaget Karsemosen

Andre oplysninger

    Links

 

 

 

 

 

  Opdateret 26. juli 2014

Nyheder

Generalforsamling 26. juni 2014, læs referat 

 

Bestyrelsesmøde 5. juni 2014

Læs referat

 

Gribskov og Halsnæs kommuner har sendt forslag til ny vedtægt i høring. Læs mere under Ny vedtægt. Der er endnu ikke truffet beslutning.

 

Bestyrelsesmøde 23. september 2013

Læs referat

 

Partsfordelingen for i alt 45 ejendomme blev revideret i august 2013. Se under Vedtægt 

 

 

Landvindingslagets etablering

 

Landvindingslaget Karsemosen omfatter et lavtliggende landområde på nordvestsiden af Arresø. Området blev afvandet i 1951 på grundlag af en kendelse af 23. oktober 1951 af afvandingskommissionen for Frederiksborg amtsrådskreds.

Mod søen blev der anlagt et 2.223 m langt dige med kronekote på 4,70 m (Arresøens overfladekote er op til ca 4,00 m, det svarer højdemæssigt til overfladen på grusvejen, hvor Store Ryvej ender).

Inden for diget blev der gravet 3.990 m afvandingskanaler, hvoraf 417 m er rørlagt. Hovedkanalen ender ved en pumpestation i diget, hvor vandet pumpes ud i Arresø gennem en 55 m lang afløbskanal. Pumpestationen rummer to eldrevne pumper.

Anlægget kostede ca. 217.000 kr. i alt, hvoraf Landbrugsministeriet betalte 2/3 som tilskud, og lodsejerne betalte resten efter partsantal.

 

Landvindingslagets område.

 

Jordbundsforholdene i området er tørvejord ud mod søen og sand (havbund og flyvesand) mod nord. Afvandingsprojektet betød, at der kunne slås hø på de laveste arealer og dyrkes korn på de lidt højere liggende arealer, fordi overfladevandet blev ledt væk og grundvandsspejlet blev sænket.
Afvandingsområdet omfatter stadig nogle engarealer, der nu er næsten uden landbrugsøkonomisk interesse, samt nogle helårsboliger og mere end 300 sommerhusgrunde, der er udstykket på de sandede jorder og stadig er afhængige af, at grundvandsspejlet bliver holdt sænket ved bortledning af vand og udpumpning af dette til Arresø.

Området er delt mellem Gribskov Kommune (Ryengen og dele af Tisvilde Sand/Tisvilde Ry) og Halsnæs Kommune (Karsemosen).

 

Landvindingslagets drift.

 

I forbindelse med kendelsen stadfæstede afvandingskommissionen en vedtægt for landvindingslaget.

Det indebærer, at Landvindingslaget fungerer som en forening, hvor de grundejere, der ejer arealer inden for interesseområdet er medlemmer. Landvindingslaget ledes af en bestyrelse, der vælges på den årlige generalforsamling.
Udgifterne til Landvindingslaget, som især er drift af pumpestation og vedligeholdelse af kanaler m.m., betales af grundejerne. Bidragets størrelse for de enkelte ejendomme beregnes på grundlag af regler i vedtægten. Bidraget opkræves sammen med ejendomsskatten af de to kommuner, der sender bidragene videre til Landvindingslaget.

 

Vand- og Naturplanlægning.

 

Landvindingslaget har fremsendt en udtalelse i forbindelse med Vand- og Naturplanlægningen.

 

Udtalelse til Miljøministeriets høring om Vand- og Natura 2000-plan, læs udtalelse af 4. april 2011 (pdf-fil) og se Oversigtskort (pdf-fil)

 

Det fremgår af det i december 2011 godkendte planmateriale, at Ry Å ikke indgår i planlægningens længere. Læs uddrag (side 357) af Miljøministeriets høringsnotat af 22. december 2011 (pdf-fil)

 

Økonomi 2011.

 

Brev fra formanden om status primo september 2011 - tak til 89 bidragydere for 19.500 kr læs pdf-fil

 

Artikel i Ugeposten juli 2011 læs artikel

 

Brev fra formanden med invitation til besøg og opfordring til at give et frivilligt bidrag læs pdf-fil

Konto Danske Bank 3572 3455033756

 

Om landvindingslaget læs pdf-fil

Copyright ® 2010 Karsemosen.dk  
Landvindingslaget Karsemosen